Verzekering fysiotherapie

Het einde van het jaar is altijd hét overstapseizoen voor zorgverzekeringen. In 2024 stijgen de premies weer, dus het is belangrijk om te weten waar je op moet letten, vooral als het gaat om fysiotherapie in jouw verzekering. Neem even de tijd om jouw zorgverzekering onder de loep te nemen!

Waar moet je op letten bij je zorgverzekering?

Misschien kun je ergens besparen of is een overstap naar een andere verzekeraar voordeliger. Het is goed om kritisch naar je verzekering te kijken. Besluit je om van zorgverzekeraar te wisselen? Zorg dan dat je vóór 31 december je huidige zorgverzekering opzegt. Als je niets doet, loopt je bestaande verzekering gewoon door.

 

Fysiotherapie en basisverzekering

Voor mensen met een aandoening op de lijst van chronische aandoeningen (vanuit de overheid) worden fysiotherapiebehandelingen vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen per aandoening (dus niet per jaar!) betaal je dan zelf.

Hoeveel vergoeding je krijgt, verschilt per zorgverzekeraar. Overweeg een aanvullende verzekering om ook voor de eerste 20 behandelingen vergoeding te ontvangen. Aanvullende verzekeringen verschillen sterk, dus vergelijk ze jaarlijks op basis van jouw zorgbehoefte en mogelijke risico’s.

Tips voor het afsluiten of wijzigen van je polis

Ontdek hoe je met een zorgvuldige keuze voor je zorgpolis niet alleen kosten bespaart maar ook verzekerd bent van de juiste dekking voor jouw fysiotherapeutische behoeften:

  • Bepaal je zorgbehoefte: bedenk hoe groot de kans is dat je komend jaar fysiotherapie nodig hebt. Bij twijfel, overleg met ons, vooral als je regelmatig sport of klachten aan spieren en gewrichten hebt.
  • Controleer het aantal behandelingen: controleer op tijd of het aantal behandelingen dat wordt vergoed, overeenkomt met wat je nodig denkt te hebben. Betaal je niet te veel zorgpremie? En kunnen de kleine lettertjes nog voor verrassingen zorgen?
  • Controleer de hoogte van de vergoeding: bekijk hoeveel behandelingen de vergoeding betreft, en of het maximum aansluit bij jouw behoeften. Zo voorkom je onnodige kosten en betaal je niet te veel premie.
  • Overweging waard: niet verzekeren voor fysiotherapie? Soms een slimme keuze!

 

Goed nieuws: wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Vanaf 2024 hebben wij weer contracten met alle verzekeraars. Misschien heb je gehoord dat er veel eisen aan ons worden gesteld vanuit de zorgverzekeringen, waardoor onze kwaliteit van werken in het geding komt. Toch hebben we ervoor gekozen om met álle zorgverzekeraars samen te werken, zodat jij de best mogelijke zorg krijgt!

 

Contracten met alle verzekeraars: wat betekent dit voor jou?

De voordelen op een rij:

  • Geen administratieve taken: bij verzekeraars waarmee wij een contract hebben, hoef jij niets te doen. Wij regelen de declaraties rechtstreeks, zodat jij je kunt focussen op herstel.
  • Maximale vergoeding: financiële zorgen worden verminderd. Je hoeft dus niet een deel van de kosten terug te vragen bij je verzekering.
  • Toegankelijkheid: ongeacht welke verzekering je hebt, bij ons kun je terecht voor de juiste zorg.

Wij staan klaar om je te helpen de juiste keuzes te maken voor een gezond en zorgeloos 2024! Heb je vragen hierover?

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Contact opnemen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij helpen je graag!