Viscerale therapie

De oorzaak van pijnklachten aan de spieren, gewrichten en wervelkolom ligt in sommige gevallen ergens anders in het lichaam dan op de pijnplek zelf. Meestal zijn juist de bindweefselstructuren rondom organen, bloedvaten of zenuwen de oorzaak. Met zachte manipulaties kan de visceraal therapeut de oorzaak van de klachten verhelpen, zodat alle structuren weer vrij kunnen bewegen en functioneren.

Maak direct een afspraak voor viscerale therapie

Wij bieden viscerale therapie aan op al onze 3 locaties:
Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Welke klachten worden behandeld?

 • Rug-, nek- en schouderpijn
 • Knie- en enkelklachten
 • Bekkenproblematiek
 • Tenniselleboog
 • Zenuw gerelateerde klachten zoals whiplash, hernia en aangezichtspijn
 • Organische klachten zoals darm- en buikklachten, duizeligheid en hartkloppingen
 • Spanningsklachten
 • Burn-out

Praktijkvoorbeeld

Viscerale therapie

Praktijkvoorbeeld

Viscerale therapie

Een man heeft al jaren rugklachten met uitstralende pijn naar het been. Na onderzoek door de visceraal therapeut blijkt dat deze klachten terug te leiden zijn naar een blindedarmoperatie in het verleden. De verklevingen, ontstaan door de operatie, trekken via het bindweefsel aan het bekken en aan de onderrug. De visceraal therapeut behandelt in dit geval niet alleen de wervelkolom en het bekken, maar vooral de verklevingen in de buik en de zenuw die naar het been loopt. De oorzaak van de klachten wordt direct behandeld.

Lees ook het behandeltraject van Helga, waar ze haar verhaal en ervaring met viscerale therapie deelt.

Behandeltraject van Helga
Stijn Elferink
Stijn Elferink
Karin Hagreis
Karin Hagreis
Stijn van Zutphen
Stijn van Zutphen
left arrow
right arrow

Bel ons voor een afspraak!

Om een afspraak met een van onze visceraal therapeuten te maken heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Behandeling door een visceraal therapeut wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van jouw zorgpolis.

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor je klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloedt de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.