Shockwave therapie

Shockwave therapie is een effectieve methode waarbij vooral chronische pijnklachten worden aangepakt. Shockwave werkt met zogenaamde drukgolven. Via het shockwave apparaat worden lokaal korte trillingen afgegeven op de pijnlijke plek. Deze impulsen verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het pijngebied, hierdoor neemt de pijn af. De behandeling stimuleert jouw lichaam om de blessure zelf te genezen.

Maak direct een afspraak

Wij bieden schokwave therapie op al onze locaties:
Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Welke klachten worden behandeld bij Shockwave therapie?

 • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
 • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
 • Pijn aan de knieschijf
 • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (triggerpoints)
 • Andere vormen van peesontsteking (tendinitis)

Hoeveel Shockwave therapie behandelingen zijn er nodig?

Shockwave therapie

Hoeveel Shockwave therapie behandelingen zijn er nodig?

Shockwave therapie is altijd onderdeel van reguliere fysiotherapie. Voordat we tot behandeling overgaan doen we altijd eerst onderzoek, meestal door middel van echografie. Hierna zijn er gemiddeld vier á vijf behandelingen nodig om van de klachten af te zijn.

Simone Raben
Simone Raben
Karin Hagreis
Karin Hagreis
Nienke Knippenborg
left arrow
right arrow

Bel ons voor een afspraak!

Om een afspraak met een van onze fysiotherapeuten te maken voor shockwave therapie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Shockwave therapie is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling en wordt daarom in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van jouw zorgpolis.

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor je klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloedt de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.