Oedeemtherapie via de huid met lymfedrainage

Oedeem kan optreden als gevolg van aandoeningen zoals veneus oedeem, lymfoedeem of lipoedeem. Het kan leiden tot pijn, ongemak, zwaar gevoel en beperkingen in de mobiliteit. Herken jij deze ongemakken of klachten? Dan kan oedeemtherapie helpen bij het verminderen van de symptomen en het verbeteren van je kwaliteit van leven.

Als je een doorverwijzing van een (huis)arts hebt, kun je direct hier een afspraak maken voor oedeemtherapie. Een groot deel van de behandeling zal uit lymfedrainage bestaan.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Oedeem en lymfedrainage

Oedeem en lymfedrainage

Heb je last van vochtophoping en zwelling in de benen of armen? Dan kunnen we met oedeemtherapie helpen deze plekken weer minder strak te laten voelen en daardoor het bewegen makkelijker te maken.

Omdat de meeste lymfevaten in de huid zitten, gebruiken we die huid om het opgehoopte vocht af te voeren. Dat doen we door manuele lymfedrainage, wat een zachte massagetechniek is en volgens therapeut Karin “een fijne behandeling met als doel het vocht af te drijven en jou en je lichaam volledig te laten ontspannen”. Eventueel combineren we deze behandeling met het dragen van compressiekousen of -verband en oefentherapie om de spieren te stimuleren.

Het resultaat van lymfedrainage

  • Ontspanning van het lichaam;
  • Vermindering van vocht;
  • Minder spanning, minder zwelling, minder pijn;
  • Afname van infectiekans;
  • Functieverbetering van spieren en gewrichten;

Beweging voor het afdrijven van lymfevocht

Los van de oedeemtherapie via de huid, kun je zelf het afdrijven van lymfevocht stimuleren. Dat doe je door beweging. Tijdens de intake zullen we hier op ingaan, zodat je na de behandeling zelf het resultaat langer kunt vasthouden.

Maak een afspraak bij één van onze praktijken

Heb jij last van een oedeem? Dan is oedeemtherapie een effectieve behandelingsmethode voor het verminderen van zwelling in je lichaam. Je hebt voor deze behandelvorm een doorverwijzing nodig van je (huis)arts.

Heb jij deze? Maak dan direct een afspraak.