Oedeemtherapie bij Sjaak Jansen

Heb je last van vochtophoping in je lichaam, bijvoorbeeld na een operatie? En geeft de huisarts of specialist aan dat je last hebt van een oedeem? Dan zal oedeemtherapie een oplossing bieden voor je ongemakken. 

Bij Sjaak Jansen kun je terecht voor deze behandelvorm na een doorverwijzing. Ontdek wat een oedeem behandeling in onze praktijken inhoudt of maak direct een afspraak.

Maak direct een afspraak voor oedeemtherapie bij één van onze vestigingen

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Wat is oedeemtherapie?

oedeemtherapie-behandeling

Wat is oedeemtherapie?

Een oedeem is een aandoening waarbij te veel vocht in de weefsels van het lichaam ophoopt. Daardoor ontstaat zwelling en een opgeblazen gevoel, wat weer kan leiden tot symptomen als pijn, ongemak en beperkte mobiliteit veroorzaken. Vochtophoping kan in verschillende delen van het lichaam ontstaan, waaronder de enkels, benen, gezicht, buik en borst. De meest behandelde vorm van oedeem is lymfoedeem (lymfedrainage).

Oedeemtherapie is de behandeling die wordt gebruikt om die zwelling en vochtophoping te behandelen. In de vorm van een zachte massage!

“De behandeling is heel fijn! Het is een zachte massage met als doel het vocht af te drijven en jou en je lichaam volledig te laten ontspannen.” – Karin

De klachten die wij behandelen met oedeemtherapie

Niet iedereen die kan profiteren van deze behandelvorm heeft klachten. Na de diagnose blijkt echter vaak dat die klachten wel aanwezig waren. Klachten die veroorzaakt worden door een oedeem, en die wij behandelen, zijn pijn, ongemak en beperkte mobiliteit.

 

Dit zijn de voordelen van een oedeem behandeling:

  • Functieverbetering van spieren en gewrichten;
  • Pijnvermindering door spanningsafname;
  • Vermindering van de omvang van het oedeem;
  • Afname van infectiekans;
  • Ontspanning van lichaam direct na de behandeling.

Oedeemtherapie via de huid

De meeste lymfevaten zitten in de huid. Oedeemtherapie maakt dan ook gebruik van die huid om het vocht af te voeren middels een zachte massage. Bij Sjaak Jansen beginnen we de behandeling in de hals. Ook als de vochtophoping niet daar zit. Om het vocht af te kunnen voeren, moet de weg voor het vocht immers vrij zijn. Zie het als een tuinslang: zit het uiteinde verstopt, dan komt de rest van het water er ook niet uit.

Massage oedeem
Oedeemtherapie

Oedeemtherapie voor je lichaam, van gezicht tot benen

Zoals hierboven bespreken beginnen we met behandelen in de hals. Afhankelijk van de locatie van de vochtophoping werken we vanuit daar verder. Voor de benen gaan we via de buik naar de benen. Voor oedeemtherapie voor het gezicht werken we juist omhoog. Is de behandeling klaar, dan ben je vaak slaperig en zijn de ongemakken direct sterk verminderd. Na meerdere behandelingen zal het effect groter zijn.

Oedeemtherapie bij Sjaak Jansen

Sjaak Jansen heeft drie praktijken, verspreid over Ruurlo, Zieuwent en Doetinchem. In al die vestigingen kun je bij onze therapeuten terecht voor behandeling van een oedeem. Heb jij een verwijzing gekregen van de huisarts of specialist? En zoek je naar een oplossing in de buurt? Plan dan nu je afspraak in via het formulier of neem contact met ons op om antwoord te krijgen op je vragen.