Oedeemtherapie

Oedeemtherapie behandelt lymfoedeem en veneus oedeem, een ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht in het lichaam, bloedvatproblemen, littekens, een operatie, ongeval, chemotherapie of bestraling of een aangeboren afwijking.

Maak direct een afspraak voor oedeemtherapie

Wij bieden oedeemtherapie op al onze locaties:
Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

De voordelen

 • Functieverbetering van spieren en gewrichten
 • Pijnvermindering door spanningsafname
 • Vermindering van de omvang van het oedeem
 • Afname van infectiekans

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

De behandeling door een oedeemfysiotherapeut bestaat vaak uit een combinatie van verschillende therapieonderdelen zoals manuele lymfdrainage, compressietherapie, lymftaping en oefentherapie. De oedeemtherapeut bekijkt samen met u welke aanpak het best aansluit bij uw klachten.

Welke klachten worden behandeld bij oedeemtherapie?

 • Bewegingsbeperkingen door aanwezig oedeem
 • Zwelling van het betreffende lichaamsdeel
 • Een vermoeid en ‘strak’ gevoel
 • Spataderen op de benen
 • Een oedeem na een operatie

Oedeemtherapie? Bel ons voor een afspraak!

Om een afspraak met een van onze oedeemfysiotherapeuten te maken heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Behandeling door een oedeemfysiotherapeut wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van uw zorgpolis.

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor u klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met u. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in uw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloed de beperking uw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vindt u onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. U kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.