Manuele therapie bij Sjaak Jansen

Heb je het gevoel dat je nek blokkeert als je jouw hoofd van links naar recht wil bewegen, of andersom? Heb je last van duizeligheid, van pijn bij het ademen, hoofdpijn of pijn in de armen en/of benen? 

Met manuele therapie lossen we bij Sjaak Jansen tal van problemen rondom het bewegingsapparaat op.

Maak direct een afspraak voor manuele therapie bij één van onze vestigingen

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een verdiepende vorm van fysiotherapie. Een behandelvorm waarbij de zachte weefsels van het lichaam zoals gewrichten en pezen worden onderzocht en behandeld. Dit gebeurt met de hand (‘manus’ in het latijn), vandaar de naam manuele therapie. In de volksmond wordt een deel van deze behandelvorm ook wel ‘kraken’ of ‘kraak therapie’ genoemd.

Deze verdiepende vorm van fysiotherapie gebruiken we vaak voor het behandelen van problemen met het bewegingsapparaat, waaronder rugpijn, gewrichtspijn en hoofdpijn. Ook zetten we het in om de algehele mobiliteit te verbeteren. Voor de behandeling kijkt de manueel therapeut verder dan het punt van pijn of ongemak; komt de klacht ergens anders in het lichaam vandaan? Pas als de oorzaak duidelijk is, begint de behandeling.

“Bij Sjaak Jansen werkt de manueel therapeut veel samen met andere fysiotherapeuten met ieder een eigen specialisme.” – Karlijn

Andere therapieën

Denk aan deze klachten:

  • Chronische pijn
  • Rug-, hoofd-, of nekpijn
  • Heup-, pols-, of enkelklachten
  • Pijn in armen of benen
  • Blessures
  • Duizeligheid
  • Slijmbeursontsteking
  • Spierpijn
  • Moeite met zitten, bukken, omkijken of draaien

Deze klachten behandelen wij met manuele therapie

Ieder lichaam heeft een eigen voorkeur voor de manier van bewegen. Wijkt jouw bewegingspatroon af van deze voorkeursbewegingen, dan zal dat op de korte of lange termijn leiden tot klachten. Een manueel therapeut onderzoekt deze voorkeur en je bewegingspatroon en helpt jouw lichaam bewegen op een manier die het best bij je lichaam past. Je kunt voor elke klacht waarmee je naar de fysio zou gaan, ook naar de manueel therapeut.

Manuele therapie in Doetinchem, Ruurlo of Zieuwent

Bij alle drie de vestigingen van Sjaak Jansen kun je terecht voor deze behandelvorm. In onze praktijken vind je veel verschillende fysiotherapeuten, van breed georiënteerd tot gespecialiseerd. Dus of je nu in de buurt van Doetinchem, Zieuwent of Ruurlo woont, een oplossing is dichtbij! 

Één van onze therapeuten is Karlijn. Zij is in 2018 afgestudeerd aan de SOMT, de hoogst aangeschreven universiteit als het gaat om fysiotherapeutische specialisaties. Zij is daarnaast gespecialiseerd in duizeligheid; ook daarvoor kun je bij de manueel therapeut terecht!

Karlijn ten Have
Karlijn ten Have
Wout Eekelder
Wout Eekelder
Stijn Elferink
Stijn Elferink
left arrow
right arrow

Heb ik manuele therapie of fysiotherapie nodig?

Manuele therapie is een veilige en effectieve manier om een breed scala aan problemen met het bewegingsapparaat te behandelen, geschikt voor jong en oud. De behandeling is direct toegankelijk in de praktijk; je hebt geen verwijzing nodig. De zorgverzekeraar vergoed 9 behandelingen manueel therapie per jaar. Meestal hebben wij niet meer dan dat nodig.

Zoals gezegd kun je voor dezelfde klachten terecht bij de fysiotherapeut als bij de manueel therapeut. Het grootste verschil tussen van de behandelingen is de focus op het gebruik van de handen. Vaak worden beide behandelvormen gecombineerd, maar dat hangt van jouw situatie af. Dus herken jij jezelf in één van de genoemde klachten, dan kun je via de huisarts of direct via onze praktijk een afspraak maken. Samen bepalen we het juiste behandelplan om je pijn te verminderen, mobiliteit te verbeteren en je een actiever, gezonder leven te helpen leiden!

Maak een afspraak of neem contact op

Maak een afspraak via onderstaand formulier of neem contact met ons op bij vragen via het formulier, de mail of telefonisch. Wij helpen je graag.