Fysiotherapie voor kinderen met afgeplat hoofd

Heeft jouw kind een voorkeurshouding? Dan kan dat een afgeplat hoofdje als gevolg hebben. Gelukkig wordt een voorkeurshouding vaak snel opgemerkt. Eenmaal vastgesteld, kunnen we met kinderfysiotherapie de voorkeurshouding behandelen en zo een afgeplat hoofdje voorkomen. Dit doen we vaak bij baby’s van 6 tot 8 weken oud.

Maak direct een afspraak voor deze therapie bij één van onze vestigingen

Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Hoe ontstaat een afgeplat hoofdje?

Afgeplat hoofd baby

Hoe ontstaat een afgeplat hoofdje?

Een afgeplat hoofdje ontstaat wanneer een baby te lang en te vaak in een voorkeurshouding ligt. Zo’n voorkeurshouding komt regelmatig voor bij baby’s en is veelal onschuldig. Het kan verschillende oorzaken hebben. Soms zit het nekje van je baby een beetje vast, soms heeft de baby een blessure in de nekspieren, soms weet een kind niet dat het van links naar rechts kan kijken en soms kan het dit echt (nog) niet. 

Bij Sjaak Jansen controleren we waar het probleem zit en wat de risico’s zijn. De behandeling van het afgeplatte hoofdje baseren we daarop.

Een afgeplat hoofd bij baby’s behandelen

De behandeling kan bestaan uit houdingsadviezen, bijvoorbeeld hoe je het kind het best kunt voeden of neerleggen in de box. Ook kunnen we meten of de afplatting van het hoofdje schadelijk is of wordt. Vrijwel alle behandelingen van een afgeplat hoofdje hebben een cosmetische motivatie, maar het kan in enkele gevallen schadelijk zijn. Aan de hand van de meting kunnen wij dit beoordelen, gericht advies geven en behandelen.

Maak een afspraak bij onze praktijk te Zieuwent of Ruurlo

Een afspraak maken voor jou en je baby kan zonder doorverwijzing van de huisarts. Raadpleeg de voorwaarden van je zorgpolis om te leren of deze behandelingen vergoed worden, wat vaak wel het geval is.

Bel, mail of vul het formulier in om vragen te stellen of een afspraak te maken.