Dry needling

Dry needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie waarbij we stijve of verkrampte spieren aanprikken die hierdoor langdurig ontspannen. Bij deze techniek worden ‘droge’ acupunctuurnaalden gebruikt, er wordt dus geen vloeistof in de spieren gespoten.

Maak direct een afspraak

Wij bieden dry needling op al onze locaties:
Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Welke klachten worden behandeld?

 • Pijn en stijfheid in de spieren, meestal op een lokale plek
 • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
 • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
 • Pijn-ontwijkend gedrag (anders bewegen)
 • Hoofdpijn, aangezichtspijn en/of kramp

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur

Dry needling

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur

Het verschil tussen dry needling en acupunctuur zit ‘m in het doel van de behandeling en de werkwijze. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Deze hebben invloed op de energie in het lichaam. Bij dry needling gebruiken we meestal maar één naald, waarmee we kortdurend triggerpoints prikkelen. Een triggerpoint is een verkrampte plek in de spier.

Simone Raben
Simone Raben
Karin Hagreis
Karin Hagreis
Stijn Elferink
Stijn Elferink
Nienke Knippenborg
left arrow
right arrow

Bel ons voor een dry needling afspraak!

Om een afspraak met een van onze fysiotherapeuten te maken voor een dry needling behandeling heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling en wordt daarom in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van jouw zorgpolis.

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor je klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloed de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.