DorSano behandeling

Een grote groep Nederlanders heeft dagelijks last van (lage) rugpijn. Pijn, waar artsen geen duidelijke of aantoonbare oorzaak voor kunnen ontdekken. DorSano is een unieke methode die zowel specifieke of aspecifieke rugpijn kan verhelpen of verlichten.

DorSano: Laat jouw rugpijnklachten verhelpen

Het DorSano team heeft een revolutionair 3-stappenplan ontwikkeld voor het behandelen van lage rugpijn. DorSano is gericht op zowel specifieke als aspecifieke rugproblemen. Een grote groep Nederlanders -ruim 2 miljoen- heeft dagelijks last van aspecifieke rugpijn. Pijn, waar artsen geen aantoonbare reden voor (kunnen) ontdekken. Maar liefst 85 tot 90% van alle rugproblemen heeft geen duidelijke oorzaak. Bij het behandelen en in veel gevallen verhelpen van die pijn boekt DorSano grote successen. Maar ook bij veel specifieke rugklachten, zoals een hernia, kan DorSano jouw pijn verlichten.

Maak direct een afspraak voor een DorSano behandeling

Wij bieden DorSano aan op onze locatie in Zieuwent. Maak een afspraak via onderstaande button.
Fysiotherapie Zieuwent

 

Welke klachten worden behandeld bij DorSano?

 • Lage rugpijn
 • Scoliose
 • Hernia en nekhernia
 • Whiplash
 • Spit en lumbago
 • Nekpijn
 • Artrose rug
 • Bekkeninstabiliteit
 • Discopathie
 • Ischias
 • Stenose
`behandeling - Sjaak Jansen

Stap 1 - Diagnose door Medi Mouse

DorSano behandeling

Stap 1 DorSano - Diagnose door Spierkrachtmeting

Behandeling

Stap 2 DorSano - Mobilisatiefase

fysiotherapie-zieuwent-behandeling-patient

Stap 3 DorSano - Stabilisatiefase

Stappenplan
1
De eerste stap van DorSano is het stellen van een diagnose door het scannen van de rug. We brengen het probleemgebied in beeld en kunnen zo gericht behandelen. De Medi Mouse, een flexibel apparaat, analyseert de wervelkolom en stuurt beelden naar de computer, die er een animatie van maakt. We komen te weten waar de wervels vastzitten en waar de wervelkolom juist te soepel is. 

Hierna wordt er een ‘back-check’ uitgevoerd met een apparaat dat de kracht van de rompspieren meet en de krachtverhoudingen tussen de spieren onderling.
2
Naar aanleiding van de diagnose maken we een persoonlijk behandelplan. Een mogelijke tweede stap van DorSano is de mobilisatie en reactivatie. Hierbij mobiliseren we de wervels ten opzichte van elkaar en zetten we de kleine rugspieren weer aan het werk. Zo leren we je opnieuw in welke volgorde je jouw rugspieren moet aanspannen.
3
In de laatste stap focussen we op de coördinatie van de tussenwervelspieren en de stabilisatie van de rug door middel van gerichte training. Tijdens deze training kun je op het scherm meekijken naar wat er precies in jouw rug gebeurt.
Emma Hijink
Emma Hijink
Wout Eekelder
Wout Eekelder
Stijn Elferink
Stijn Elferink
Simone Raben
Simone Raben
Karin Hagreis
Karin Hagreis
Karlijn ten Have
Karlijn ten Have
left arrow
right arrow

Bel ons voor een afspraak!

Om een afspraak voor een DorSano onderzoek te maken heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Een DorSano onderzoek of behandeling wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van jouw zorgpolis.

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor je klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloedt de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.