Craniosacraal therapie

Bindweefsel is de lijm in ons lichaam. Het verbindt huid, spieren, gewrichten, zenuwen en andere weefsels met elkaar. Bindweefsel zorgt voor bescherming, stevigheid en beweeglijkheid. Fysieke en psychische klachten hebben invloed op de elasticiteit van het bindweefsel. De craniosacraal therapeut voelt spanningen of blokkades in het lichaam aan en kan deze door middel van een behandeling wegnemen.

Maak direct een afspraak voor craniosacraal therapie

Wij bieden craniosacraal therapie aan op al onze locaties:
Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Craniosacraal therapie: de behandeling

De behandeling bestaat uit zachte, manuele technieken die het bindweefsel helpen te ontspannen. Er wordt een beroep gedaan op het zelf genezende vermogen van het lichaam. Hierdoor gaan organen en weefsels beter functioneren.

Welke klachten worden behandeld bij craniosacraal therapie?

 • Hoofdpijn
 • Schouderpijn
 • Rugpijn
 • Slapeloosheid
 • Stress
 • Burn-out

Bel ons voor een afspraak voor craniosacraal therapie!

Om een afspraak met een van onze craniosacraal therapeuten te maken heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Behandeling door een craniosacraal therapeut wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van jouw zorgpolis.

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor jou klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloed de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.