Schouderklachten

Of je nu iets optilt, pakt of gooit, je schouder is erbij betrokken. Overbelasting van de  schouder kan verschillende oorzaken hebben. Het kan voortkomen uit duidelijke incidenten, zoals een val, maar ook uit herhaalde bewegingen die vaak nodig zijn voor je werk. Daarnaast kan de aard van je sportactiviteit, zoals volleybal, handbal, waterpolo of keepen, bijdragen aan deze overbelasting.

Ervaar je schouderklachten?

Ervaar je klachten zoals pijn aan de voor- of zijkant van je arm, pijn rondom de schouder tijdens bewegingen, moeite met liggen op de schouder, hinder bij reiken, de arm niet zonder pijn kunnen optillen, verminderde kracht in je arm, of een stijf gevoel in je arm of schouder? Neem dan contact met ons op. Ons team van specialisten kijkt samen met jou wat er nodig is om weer vrij van pijn te bewegen.

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij pijn in de schouder?

Samen met jou onderzoeken we wat de onderliggende oorzaken van de klachten zijn. De behandeling zal specifiek gericht zijn op het aanpakken van deze oorzaken. Hierbij kun je denken aan methoden zoals kracht- en coördinatietraining, het bevorderen van mobiliteit en het verminderen van stressfactoren die mogelijk invloed hebben op jouw klachten.

Neem vandaag nog contact met ons en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

 

Welke veel voorkomende schouderklachten zijn er?

Rotator Cuff Letsel

Rotator Cuff Letsel

De rotator cuff bestaat uit een groep spieren en pezen die de schouder stabiliseren. Letsel aan de rotator cuff kan variëren van lichte verrekkingen tot volledige scheuren.

Schouderontsteking (Bursitis)

Schouderontsteking (Bursitis)

Ontsteking van de slijmbeurs in de schouder kan pijn en zwelling veroorzaken, vaak als gevolg van overmatig gebruik of letsel.

Frozen Shoulder (Adhesive Capsulitis)

Frozen Shoulder (Adhesive Capsulitis)

Frozen Shoulder is een aandoening waarbij het gewrichtskapsel van de schouder stijf en pijnlijk wordt, wat leidt tot zeer grote mobiliteitsproblemen.

Schouderluxatie

Schouderluxatie

Een schouder uit de kom kan optreden na een blessure, zoals een val, en vereist medische interventie om de schouder opnieuw op zijn plaats te brengen.

Schouderartrose

Schouderartrose

Net als in de knie kan artrose ook de schouder aantasten, wat leidt tot slijtage van het kraakbeen en pijn.

Schouderinstabiliteit

Schouderinstabiliteit

Dit kan optreden als gevolg van letsel aan de ligamenten die de schouder stabiliseren, waardoor de schouder vatbaar wordt voor ontwrichting (luxaties).

Tendinitis/tendinose

Tendinitis/tendinose

Ontsteking/irritatie van pezen rondom de schouder, zoals de bicepstendinitis, kan pijn veroorzaken, vooral bij beweging.

Schouderimpingement

Schouderimpingement

Wanneer de ruimte tussen het schouderdak en de bovenarm verkleind is, kan als gevolg van een onsteking, kan de pees van de rotator cuff ingeklemd raken, wat pijnklachten tijdens bewegen veroorzaakt.

Schouderpijn door overbelasting

Schouderpijn door overbelasting

Langdurige overbelasting van de schouder, bijvoorbeeld door herhaaldelijke bewegingen, kan leiden tot pijn en ongemak.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:30 uur
Dinsdag 8:00 - 19:00 uur
Woensdag 8:00 - 19:00 uur
Donderdag 8:00 - 19:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur

Maak direct een afspraak

Met een grondige analyse en gepersonaliseerd behandelplan streven we naar een blijvende oplossing. Bel nu voor een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen helpen om je schouderklachten te verhelpen.

Neem contact op met onze hoofdvestiging in Zieuwent op 0544-352423 of gebruik het onderstaande contactformulier. We helpen je graag verder.