Rugklachten

Ervaar je lage rugpijn, middenrugklachten of nekpijn? Bij Fysiotherapie Sjaak Jansen zijn we gespecialiseerd in het doeltreffend behandelen van diverse rugklachten. We streven ernaar je snel en gericht te helpen, waarbij we niet alleen de symptomen aanpakken maar ook de oorzaak van de rugpijn identificeren. Ontdek hoe wij je rugklachten kunnen verlichten.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij pijn in de rug?

Rugpijn beperkt vaak je dagelijks leven en kan variëren van hinderlijk tot ernstig. Fysiotherapie is een effectieve behandelmethode bij rugklachten. Onze fysiotherapeuten analyseren het type rugpijn, voeren een lichamelijk onderzoek uit en bepalen de beste behandelmethode. Dit omvat aanpassingen in je dagelijkse activiteiten waardoor je deze weer kunt doen, of specifieke oefeningen om de rug sterker en soepeler te maken. Lees ook onze blog over 7 tips voor een sterke rug.

Ervaar je rugklachten? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

 

Welke veel voorkomende rugklachten zijn er?

Acute lage rugpijn (Lumbago)

Acute lage rugpijn (Lumbago)

Dit is een van de meest voorkomende vormen van rugpijn. Het kan worden veroorzaakt door overbelasting, spierverrekkingen, hernia van de tussenwervelschijf, artritis of andere aandoeningen.

Rughernia

Rughernia

Een uitpuilende of gescheurde tussenwervelschijf kan druk uitoefenen op de zenuwen in de wervelkolom, wat leidt tot pijn, tintelingen en zwakte in de rug en benen.

Spierverrekkingen

Spierverrekkingen

Overmatige belasting, verkeerde bewegingen, of tillen van zware lasten kunnen leiden tot spierverrekkingen in de rug.

Ischias

Ischias

Dit ontstaat wanneer de ischiadicuszenuw, die van de onderrug naar het been loopt, geïrriteerd/ontstoken raakt. Het kan pijn, tintelingen en gevoelloosheid veroorzaken in het been tot gevolg.

Scoliose

Scoliose

Een abnormale zijwaartse kromming van de wervelkolom kan rugpijn veroorzaken, vooral als het ernstig is.

Spondylolisthesis

Spondylolisthesis

Hierbij schuift een wervel uit positie, wat kan leiden tot pijn en druk op de zenuwen.

Spinale stenose

Spinale stenose

Vernauwing van het wervelkanaal kan leiden tot druk op het ruggenmerg en zenuwen, wat pijn en andere symptomen veroorzaakt. Komt meestal voor op latere leeftijd.

Degeneratieve discopathie

Degeneratieve discopathie

Slijtage van de tussenwervelschijven door veroudering kan rugpijn en stijfheid veroorzaken.

Rugletsel

Rugletsel

Trauma aan de rug, zoals bij een val of een auto-ongeluk, kan leiden tot verschillende soorten rugklachten, waaronder fracturen en verstuikingen.

Ruginfecties

Ruginfecties

Infecties in de wervelkolom, hoewel zeldzaam, kunnen ernstige rugpijn veroorzaken.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:30 uur
Dinsdag 8:00 - 19:00 uur
Woensdag 8:00 - 19:00 uur
Donderdag 8:00 - 19:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur

Maak direct een afspraak

Met een op maat gemaakt behandelplan, moderne apparatuur, ervaren specialisten en jarenlange ervaring helpen wij je van je rugklachten af. Het is belangrijk om medisch advies in te winnen als je last hebt van rugklachten, vooral als de pijn aanhoudt, ernstig is of gepaard gaat met andere symptomen.

Daarnaast is het aannemen van een goede houding, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van overmatige belasting ook belangrijk om rugklachten te voorkomen.

Neem contact op met onze hoofdvestiging in Zieuwent op 0544-352423 of gebruik het onderstaande contactformulier. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen.