Nekklachten

Ervaar je nekklachten, variërend van lichte ongemakken tot ernstige aandoeningen? Nekpijn is een veelvoorkomend fenomeen dat vaak zijn oorsprong vindt in de bewegende delen van de nek, waaronder de spieren, banden en kleine gewrichten.

Ervaar je nekklachten?

Nekpijn toont zich doorgaans als een zeurende pijn aan één of beide zijden van de nek of bovenop de schouders. Het kan plotseling ontstaan, zoals na een aanrijding, of zich geleidelijk ontwikkelen. Soms bemoeilijkt het draaien van het hoofd, bijvoorbeeld tijdens autorijden of andere dagelijkse bezigheden. Nekpijn kan gepaard gaan met hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen, tintelingen in handen of vingers, en kan leiden tot verminderde kracht en controle over handbewegingen. Ervaar je nekklachten? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij pijn in de nek?

Nekklachten kunnen effectief behandeld worden met fysiotherapie. Het is van essentieel belang om aanvankelijk de oorzaak van de pijnklachten te identificeren. Het vermijden van langdurige houdingen, het aannemen van goede ergonomische gewoonten, en het uitvoeren van specifieke nekoefeningen kunnen eveneens bijdragen aan het voorkomen van nekklachten. Bij Sjaak Jansen starten we altijd met een intake, waarin we onderzoeken waar de pijn vandaan komt. We kijken verder dan alleen de klacht.

 

Welke veel voorkomende nekklachten zijn er?

Spierkrampen en spanning

Spierkrampen en spanning

Langdurige stress, een slechte houding, of overmatige spierspanning kunnen leiden tot spierkrampen en spierspanning in de nek, hoofdpijn of duizeligheid.

Whiplash gerelateerde klachten

Whiplash gerelateerde klachten

Een plotselinge krachtige beweging van de nek, zoals bij een auto-ongeluk, kan leiden tot whiplash gerelateerde klachten. Dit kan resulteren in pijn, stijfheid, en andere symptomen.

Nekhernia

Nekhernia

Een uitpuilende of gescheurde tussenwervelschijf in de nek kan druk uitoefenen op zenuwen, wat pijn en andere symptomen (prikkeling/tinteling/doofheid) kan veroorzaken.

Cervicale Spondylose

Cervicale Spondylose

Dit is een vorm van artrose in de nekwervels, wat kan leiden tot pijn, stijfheid en soms sensibiliteitsklachten (doofheid etc.)

Nekartritis

Nekartritis

Ontsteking van de gewrichten in de nek, zoals bij reumatoïde artritis, kan nekklachten veroorzaken.

Nekbreuk (fractuur)

Nekbreuk (fractuur)

Een breuk in de nekwervels, meestal als gevolg van een trauma, kan ernstige nekpijn en andere complicaties veroorzaken.

Stenose van de wervelkolom

Stenose van de wervelkolom

Vernauwing van het wervelkanaal kan druk uitoefenen op het ruggenmerg en zenuwen, wat nekpijn en andere symptomen kan veroorzaken.

Myofasciaal Pijnsyndroom

Myofasciaal Pijnsyndroom

Dit is een aandoening waarbij pijn ontstaat in bepaalde triggerpoints (drukpunten) in de spieren en het omliggende weefsel.

Nekinfecties of nektumoren

Nekinfecties of nektumoren

Soms kunnen infecties in de nekregio, zoals een keelontsteking, leiden tot nekpijn. Hoewel zeldzaam, kunnen tumoren in de nekregio ook nekklachten veroorzaken.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:30 uur
Dinsdag 8:00 - 19:00 uur
Woensdag 8:00 - 19:00 uur
Donderdag 8:00 - 19:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur

Maak direct een afspraak

Met een grondige analyse en gepersonaliseerd behandelplan streven we naar een blijvende oplossing voor jouw nekklachten. Neem contact op met onze hoofdvestiging in Zieuwent op 0544-352423 of gebruik het onderstaande contactformulier. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen.