Knieklachten

Ervaar je plotselinge pijn en zwelling in je knie door een verkeerde beweging, een val, of een sportongeluk? Dan kunnen wij jou helpen. Maak direct een afspraak bij onze praktijk in Doetinchem, Zieuwent of Ruurlo.

Er zijn verschillende vormen van knieklachten, en de oorzaken variëren van letsel en overbelasting tot degeneratieve aandoeningen. Knieklachten kunnen onverwachts ontstaan als gevolg van gebeurtenissen, maar kunnen ook optreden zonder directe trauma’s en in de loop van de tijd toenemen.

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij pijn in de knie?

Hoewel sommige klachten vanzelf kunnen verminderen met rust na bijvoorbeeld overbelasting, is dit niet altijd het geval. In dergelijke gevallen kunnen wij helpen. Een professionele beoordeling is essentieel om deze knieklachten effectief aan te pakken en een gezonde kniefunctie te herstellen. Neem vandaag nog contact met ons en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

 

Welke veel voorkomende knieklachten zijn er?

Verstuikingen en verrekkingen

Verstuikingen en verrekkingen

Verstuikingen en verrekkingen kunnen optreden als gevolg van een plotselinge beweging, een verkeerde landing na een sprong of overmatige inspanning.

Meniscusletsel

Meniscusletsel

Meniscusletsel doet zich voor wanneer het kraakbeenachtige weefsel in de knie scheurt of beschadigd als gevolg van plotselinge draaibewegingen of druk.

Kniebandletsel

Kniebandletsel

Kniebandletsel kan ontstaan door letsel aan binnenste of buitenste knieband, en aan zowel de voorste als achterste kruisbanden, vaak veroorzaakt door sportblessures of trauma. Het leidt vaak tot instabiliteit rondom de knie.

Artrose

Artrose

Artrose is een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen in de knie geleidelijk slijt, wat kan leiden tot pijn, zwelling en verminderde mobiliteit.

Patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS)

Patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS)

Het Patellofemoraal Pijnsyndroom (PFPS), ook bekend als "lopersknie", veroorzaakt pijn rond de knieschijf en kan ontstaan door overmatige belasting.

Jicht en artritis

Jicht en artritis

Jicht en artritis, ontstekingsaandoeningen, kunnen eveneens kniepijn veroorzaken.

Bursitis

Bursitis

Bursitis, een ontsteking van de slijmbeurs rond de knie, kan leiden tot pijn en zwelling.

Iliotibiale band (ITB)-syndroom

Iliotibiale band (ITB)-syndroom

Het Iliotibiale Band (ITB)-syndroom wordt gekenmerkt door irritatie van de ITB, een pees aan de buitenzijde van de knie, wat pijn kan veroorzaken bij activiteiten zoals hardlopen.

Tendinitis/tendinose

Tendinitis/tendinose

Tendinitis/tendinose is een ontsteking/irritatie van de pezen rondom de knie. Dit kan leiden tot pijnklachten, immobiliteit en het tijdelijke moeten stoppen van sportbelasting.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:30 uur
Dinsdag 8:00 - 19:00 uur
Woensdag 8:00 - 19:00 uur
Donderdag 8:00 - 19:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur

Maak direct een afspraak

Als je last hebt van knieklachten, raadpleeg dan altijd een professionele zorgverlener, zoals een orthopedisch arts of een fysiotherapeut voor een grondige evaluatie en een passend behandelplan. Indien nodig, kunnen beeldvormende onderzoeken, zoals röntgenfoto’s of MRI-scans, worden uitgevoerd om de exacte oorzaak van de klachten nauwkeurig vast te stellen.

Neem contact op met onze hoofdvestiging in Zieuwent op 0544-352423 of gebruik het onderstaande contactformulier. We helpen je graag verder.