Hand- en polsklachten

Problemen met je handen en polsen kunnen je dagelijkse activiteiten beïnvloeden en aanzienlijk beperken. Ervaar je pijnlijke handen en/of polsen en zoek je naar oplossingen? Bij Fysiotherapie Sjaak Jansen bieden we hulp bij de behandeling van jouw klachten.

Ervaar je hand- of polsklachten?

Heb je pijn aan je handen of polsen? Je kunt verschillende klachten ervaren, zoals pijn, tintelingen en een doof gevoel in specifieke gebieden zoals de duim, vingers en handpalm. Daarnaast kan er ook uitstralende pijn zijn in de onderarm die zich uitstrekt naar de schouder. Het voelen van een verdoofd gevoel in de vingertoppen en het opmerken van een afname in kracht zijn ook symptomen die bij deze klachten kunnen horen. In sommige gevallen kan de pijn zelfs naar beide handen uitstralen, of ‘s nachts intensiever worden. Als je deze symptomen herkent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je effectief te helpen met gespecialiseerde fysiotherapie.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

 

Hoe kan fysiotherapie helpen bij pijn aan je hand of pols?

Bij onze behandeling voor hand- en polsklachten stemmen we alles persoonlijk op jou af. We bekijken jouw specifieke klacht en hoe het jouw dagelijkse functioneren beïnvloedt. Op basis daarvan kiezen we de juiste behandelmethode voor jouw hand- en polsklachten. 

Onze handtherapeut begeleidt je met gerichte therapie en voorziet je van adviezen, instructies en oefeningen. Als het nodig is, schakelen we ook experts in van verschillende disciplines. Samen met onze handtherapeut vinden wij de beste behandeling om jouw hand- en polsklachten snel te verhelpen.

 

Welke veel voorkomende hand- en polsklachten zijn er?

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Dit kan leiden tot symptomen zoals tintelingen, gevoelloosheid en pijn in de handpalm, duim en vingers. Gaat vaak gepaard met nachtelijke pijn.

Triggerfinger

Triggerfinger

Een aandoening waarbij een vinger vast komt te zitten in een gebogen positie, gepaard gaand met pijn en moeite met strekken.

Artrose

Artrose

Slijtage van het kraakbeen in de hand- en polsgewrichten, wat stijfheid en pijn kan veroorzaken.

Radiusfractuur

Radiusfractuur

Als gevolg van een trauma na een val of ongeluk kan het spaakbeen (radius) breken. Meestal wordt dit in het ziekenhuis “gezet” en met gips behandeld, soms is een operatie nodig om het beschadigde bot goed te laten herstellen.

De ziekte van Dupuytren

De ziekte van Dupuytren

Verandering van bindweefsel in de hand, met harde knobbels en dikke draden/strengen, leidt tot stijfheid, vervorming en dwangstand van de vingers.

De Ziekte van De Quervain

De Ziekte van De Quervain

Veroorzaakt door geïrriteerde peesschede aan duimzijde van pols. Kenmerkt zich door pijn bij buigen en strekken van duim, zwelling en mogelijk knappend gevoel door 'blijven hangen' van pezen.

Acute aandoeningen

Acute aandoeningen

Bij sport of plotselinge belasting, zoals een val, kan een verstuikte pols ontstaan met symptomen als zwelling, blauwverkleuring en pijn, die meestal binnen 1 à 2 weken verbeteren.

CMC artrose

CMC artrose

Artrose (slijtage) van het duimmuisgewricht, geeft vaak pijnklachten rondom de duim. Klachten voornamelijk met knijpen, grijpen, fijn motorische handelingen.

Chronische aandoeningen

Chronische aandoeningen

Langdurige klachten kunnen ontstaan door overbelasting op het werk (herhaalde handbewegingen) of natuurlijke slijtage door ouderdom.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:30 uur
Dinsdag 8:00 - 19:00 uur
Woensdag 8:00 - 19:00 uur
Donderdag 8:00 - 19:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur

Maak direct een afspraak

Zoek je een oplossing voor jouw hand- of polsklachten?

Neem contact op met onze hoofdvestiging in Zieuwent op 0544-352423 of gebruik het onderstaande contactformulier. Wij helpen je graag.