Enkelklachten

Heb jij last van enkelklachten en wil je snel weer pijnvrij bewegen? Bij Fysiotherapie Sjaak Jansen begrijpen we hoe beperkend en vervelend enkelklachten kunnen zijn. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om je te helpen bij het herstel van je enkel.

Ervaar je enkelklachten?

Enkelklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een verzwikking, een verstuiking, een gescheurde enkelband, botbreuk, ontsteking, artrose of zelfs een klapvoet. Het is essentieel om de juiste diagnose te stellen om een passend behandelplan op te stellen. Neem daarom contact met ons op bij enkelklachten en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

 

Hoe kan fysiotherapie helpen bij pijn aan de enkel?

Meestal wordt enkelpijn veroorzaakt door een onnatuurlijke beweging, zoals het verkeerd neerzetten van de voet of lopen op een schuine ondergrond. Enkelklachten kunnen variëren, waaronder verzwikking, verstuiking, gescheurde enkelbanden of botbreuken. De symptomen van enkelklachten variëren afhankelijk van de oorzaak. Naast pijn kun je last hebben van zwelling, bloeduitstorting, een rode huid rond de enkel of een onnatuurlijke stand van de voet ten opzichte van het been. Terwijl sommige enkelklachten vanzelf overgaan met rust, kan fysiotherapie nodig zijn als het herstel moeizaam verloopt. Wij stellen een op maat gemaakt behandelplan op om jou te helpen.

 

Welke veel voorkomende enkelklachten zijn er?

Verstuikingen

Verstuikingen

Een vaak voorkomende blessure waarbij de ligamenten (enkelbanden) rond de enkel uitgerekt of gescheurd worden, veelal als gevolg van een verkeerde beweging, val, of trauma.

Enkelblessures

Enkelblessures

Variërend van kneuzingen en kleine verwondingen tot ernstige letsels zoals fracturen.

Achillespeesproblemen

Achillespeesproblemen

Dit omvat aandoeningen zoals achillespeesontsteking (tendinitis) of een gescheurde achillespees, wat pijn in de hiel en de achterkant van de enkel kan veroorzaken.

Enkelfracturen

Enkelfracturen

Breuken in de enkel die kunnen optreden als gevolg van letsel of trauma.

Enkelartrose

Enkelartrose

Slijtage van het kraakbeen in het enkelgewricht, wat kan leiden tot pijn en stijfheid, vergelijkbaar met andere vormen van artrose.

Fasciitis plantaris (hielspoor)

Fasciitis plantaris (hielspoor)

Ontsteking van de fascia (bindweefsel) in de voetboog, wat pijn kan veroorzaken, vooral rondom de hiel, vooral bij langdurig lopen of staan.

Enkelimpingement (inklemming)

Enkelimpingement (inklemming)

Overmatige wrijving in het enkelgewricht die pijn kan veroorzaken, met name bij bepaalde bewegingen.

Gebroken enkelbotjes

Gebroken enkelbotjes

Dit kan verschillende botten in de enkel betreffen, zoals het scheenbeen, kuitbeen, of de voetwortelbotjes in de voet. Dit kan worden veroorzaakt door een trauma of door overbelasting (stressfractuur).

Tarsale tunnel syndroom

Tarsale tunnel syndroom

Vergelijkbaar met het carpaal tunnelsyndroom in de pols, maar het betreft de enkel, waar zenuwen bekneld kunnen raken.

Tarsale tunnel syndroom

Tarsale tunnel syndroom

Vergelijkbaar met het carpaal tunnelsyndroom in de pols, maar het betreft de enkel, waar zenuwen bekneld kunnen raken.

Enkelinstabiliteit

Enkelinstabiliteit

Herhaalde verstuikingen of letsel kunnen leiden tot chronische instabiliteit van de enkel.

Maak direct een afspraak

We starten met een intakegesprek om de klachten in kaart te brengen en de enkel te onderzoeken. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op maat op. Samen gaan we aan de slag met specifieke enkeloefeningen, waarbij we werken aan het verbeteren van je balans, mobiliteit en kracht. 

Het vermijden van overmatige belasting, het dragen van geschikt schoeisel en het uitvoeren van enkelversterkende oefeningen kunnen helpen bij het voorkomen van enkelklachten. 

Neem contact op met onze hoofdvestiging in Zieuwent op 0544-352423 of gebruik het onderstaande contactformulier. Wij helpen je graag.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:30 uur
Dinsdag 8:00 - 19:00 uur
Woensdag 8:00 - 19:00 uur
Donderdag 8:00 - 19:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.