Elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen de dagelijkse activiteiten bemoeilijken, wat behoorlijk vervelend kan zijn. Elleboogklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Veel voorkomende bronnen van elleboogpijn, zoals overbelasting (tennis- of golfarm), slijmbeursontsteking, een gescheurde elleboogband, of het uit de kom zijn van de elleboog, kunnen effectief behandeld worden met fysiotherapie.

Ervaar je elleboogklachten?

Verschillende aandoeningen kunnen pijn in de elleboog veroorzaken, en iedere klacht is anders. Oorzaken, symptomen, behandelingen en pijnintensiteit variëren per situatie. De eerste stap is om samen met ons de aard van de klacht te achterhalen. Wij richten ons op het identificeren van de oorzaak van de klacht om de kern effectief te behandelen, niet om slechts de symptomen te bestrijden. Ervaar je elleboogklachten? Neem dan direct contact met ons op.

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

 

Hoe kan fysiotherapie helpen bij klachten aan de elleboog?

Bij elleboogklachten, zowel acuut als langdurig, is het vaak een kwestie van afwachten, maar fysiotherapie kan het herstel versnellen. Na een grondig onderzoek naar de oorzaak van de klacht wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld om je sneller pijnvrij te laten bewegen. De aanpak verschilt en de behandeling hangt af van de intensiteit van de klacht, wat nader wordt onderzocht tijdens je intake met ons.

 

Welke veel voorkomende elleboogklachten zijn er?

Tenniselleboog

Tenniselleboog

Hierbij ervaar je pijn aan de buitenkant van de elleboog, vaak uitstralend naar onderarm en pols. Veroorzaakt door herhaalde overbelasting aan een of meerdere pezen. Knijpen/grijpen zijn vaak belastende handelingen.

Golferselleboog

Golferselleboog

Een golferselleboog (overbelastingsblessure) lijkt op de tenniselleboog, maar hierbij zit de pijn aan de binnenkant van de elleboog.

Slijmbeursontsteking elleboog

Slijmbeursontsteking elleboog

Ontsteking van de slijmbeurs in de elleboog, met symptomen als acute pijn, zwelling en beperkte beweging. Vooral pijn bij strekken, buigen en leunen.

Gescheurde elleboogband

Gescheurde elleboogband

Kan ontstaan door langdurige belasting of een plotselinge gebeurtenis, vooral bij gooibewegingen.

Uit de kom (luxatie)

Uit de kom (luxatie)

Zichtbaar door een andere stand van de elleboog, vereist onmiddellijke medische aandacht om schade aan omliggende bloedvaten te voorkomen.

Uitstralende pijn in de elleboog (zenuwpijn)

Uitstralende pijn in de elleboog (zenuwpijn)

Pijn in de elleboog met oorzaak elders in het lichaam, vaak als een doffe of prikkelende gewaarwording.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:30 uur
Dinsdag 8:00 - 19:00 uur
Woensdag 8:00 - 19:00 uur
Donderdag 8:00 - 19:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur

Maak direct een afspraak

Heb je zelf elleboogklachten en vraag je je af of fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de klachten?

Neem contact op met onze hoofdvestiging in Zieuwent op 0544-352423 of gebruik het onderstaande contactformulier. Wij helpen je graag.