Oncologische fysiotherapie

Wat is oncologische fysiotherapie?

De oncologisch fysiotherapeut richt zich specifiek op de beperkingen bij kankerpatiënten. De behandeling van de ziekte gaat vaak gepaard met nare bijwerkingen zoals een verslechterde conditie, pijn, vermoeidheid en een verminderde belastbaarheid. Bewegen heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven en een oncologisch fysiotherapeut kan hierbij helpen, adviseren en begeleiden. Daarom hebben wij een beweeggroep speciaal voor jou.

Maak direct een afspraak op een van onze locaties:

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Oncologische fysiotherapie op maat

Bedrijfsfysiotherapie

Oncologische fysiotherapie op maat

Er zijn verschillende stadia bij de behandeling van kanker. Iedere fase is anders en dus passen wij de fysiotherapie hierop aan:

 • In de behandelfase is de diagnose gesteld en vinden de primaire medische behandelingen plaats zoals bijvoorbeeld een operatie, bestraling en/of chemotherapie. Dit kan allerlei ongemakken met zich meebrengen. Het is erg belangrijk om in deze fase actief te blijven bewegen onder begeleiding van een specialist.
 • In de herstelfase bent je aan het opknappen van de medische behandelingen. Gevolgen van deze behandelingen kunnen het herstel soms in de weg zitten. De oncologisch fysiotherapeut kan helpen door bijvoorbeeld een bewegingsprogramma samen te stellen om jouw conditie weer op te bouwen of klachten te behandelen die het herstel soms moeilijk maken.
 • Het kan ook anders lopen en slaan medische behandelingen niet aan of er ontstaan uitzaaiingen of een nieuwe vorm van kanker. Bij de palliatieve fase is de ziekte niet meer te genezen. De oncologisch fysiotherapeut kan begeleiden en adviseren om in deze fase zo optimaal mogelijk te blijven bewegen.
 • In de terminale fase is het levenseinde in zicht. Pijn, moeheid en benauwdheid zijn de bekendste klachten. Hierbij kan de oncologisch fysiotherapeut helpen met ontspanningsoefeningen, begeleiden bij belasten, advies en ondersteuning bij ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid en ademhalingsoefeningen.

Bel ons voor een afspraak!

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor je klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloedt de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.