Diabetes

Wat is Diabetes?

In Nederland hebben zo’n één miljoen mensen diabetes, oftewel suikerziekte. Ongeveer 90% van deze groep lijdt aan diabetes type 2. Regelmatig bewegen heeft een positief effect op diabetes type 2 en daarom heeft Fysiotherapie Sjaak Jansen een speciaal beweegprogramma samengesteld.

Maak direct een afspraak op een van onze locaties:

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Het effect van bewegen bij diabetes

 • Verbeteren van de insulinegevoeligheid
 • Verbeteren van de glucosetolerantie
 • Beter uithoudingsvermogen
 • Meer spierkracht
 • Beter balansgevoel
 • Gewichtsafname
 • Verminderen van risico's op o.a. hart- en vaatziekten en botontkalking

Het programma

Bedrijfsfysiotherapie

Het programma

Voorop staat dat bewegen onderdeel wordt van je dagelijks leven! Tijdens een intakegesprek bekijken we welk trainingsprogramma het best bij je past. Het programma duurt drie maanden waarbij je twee keer per week een uur onder begeleiding komt trainen in groepsverband. Na afloop van het programma krijg je van ons een leefstijl- en beweegadvies waar je zelf mee verder kunt.

Wout Eekelder
Wout Eekelder
Karin Hagreis
Karin Hagreis
Karlijn ten Have
Karlijn ten Have
left arrow
right arrow

Hulp bij Diabetes? Bel ons voor een afspraak!

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor je klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloed de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct aan de linkerkant vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.