COPD

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease en is een verzamelnaam voor longaandoeningen waarbij er sprake is van een vernauwing van de luchtwegen. Door te bewegen gebruiken uw spieren energie waar zuurstof voor nodig is. Door een longaandoening is de aanvoer van zuurstof verminderd en bent u eerder benauwd bij inspanning. Fysiotherapie Sjaak Jansen heeft een speciaal trainingsprogramma samengesteld waarbij u uw lichaam leert om beter gebruik te maken van de ingeademde zuurstof zodat u tijdens inspanningen minder benauwd bent.

Het programma

Het programma

Tijdens een intake zullen we een aantal testen doen om uw uithoudingsvermogen, spierkracht en belemmeringen in het dagelijks leven te bepalen. Hierna stellen we samen met u een trainingsprogramma samen. U komt twee á drie keer per week in groepsverband en onder begeleiding bij ons trainen. De trainingen zijn opgebouwd uit afwisselend korte inspanningen en korte pauzes. Zo kan iedereen meedoen en kunt u eventuele complicaties direct aan ons melden zodat we het programma indien nodig kunnen aanpassen.

Bel ons voor een afspraak!

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.