COPD

Wat is COPD?

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease en is een verzamelnaam voor longaandoeningen waarbij er sprake is van een vernauwing van de luchtwegen. Door te bewegen gebruiken je spieren energie waar zuurstof voor nodig is. Door een longaandoening is de aanvoer van zuurstof verminderd en ben je eerder benauwd bij inspanning. Fysiotherapie Sjaak Jansen heeft een speciaal trainingsprogramma samengesteld waarbij je jouw lichaam leert om beter gebruik te maken van de ingeademde zuurstof zodat je tijdens inspanningen minder benauwd bent.

Maak direct een afspraak op een van onze locaties:

Fysiotherapie Doetinchem Fysiotherapie Zieuwent Fysiotherapie Ruurlo

Het programma

Bedrijfsfysiotherapie

Het programma

Tijdens een intake zullen we een aantal testen doen om jouw uithoudingsvermogen, spierkracht en belemmeringen in het dagelijks leven te bepalen. Hierna stellen we samen met jou een trainingsprogramma samen. Je komt twee á drie keer per week in groepsverband en onder begeleiding bij ons trainen. De trainingen zijn opgebouwd uit afwisselend korte inspanningen en korte pauzes. Zo kan iedereen meedoen en kun je eventuele complicaties direct aan ons melden zodat we het programma indien nodig kunnen aanpassen.

Hulp bij COPD? Bel ons voor een afspraak!

Voor meer informatie of bij vragen over therapieën of behandelingen kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

  Over Fysiotherapie Sjaak Jansen

  We staan voor je klaar bij lichamelijke klachten of pijn met bewegen! Dat doen we met een team van 10 specialisten. Hierbij kijken we verder dan alleen de klacht. Daarmee pakken we de oorzaak van het probleem gericht aan. Vooral samen met jou. Dat is onze kracht!

  Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in bewegen. We bieden hulp als er hinder wordt ervaren in het dagelijks leven. Denk aan pijn in jouw knieën, rug, nek of schouders. Ook helpen we bij een (sport) blessure, ziekte of aandoening.

  Samen vinden we een passende behandeling. Allereerst wordt de klacht bekeken en besproken. Denk aan de pijn en duur van de klacht. Hoe beïnvloedt de beperking jouw dagelijks leven? Op basis hiervan maken we een persoonlijk (behandel) plan. Vaak wordt dit plan aangevuld met oefeningen voor thuis. Dan wordt er naar het afbouwen van de klacht gewerkt. Kortom: goede en persoonlijke zorg.

   

  Locaties fysiotherapie Sjaak Jansen

  Fysiotherapie Doetinchem

  Onze praktijk in Doetinchem is gevestigd in SportsPalace de Huet. De ingang van de praktijk is bij de hoofdingang. Direct links vind je onze praktijk. Tenslotte bieden we veel parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Ruurlo

  Onze praktijk in Ruurlo is gevestigd in het pand van Totalfit. Je kunt aan de hoofdingang naar binnen en loopt vervolgens rechtdoor onze wachtruimte in. We bieden een ruim aantal parkeerplekken met invalide parkeerplaatsen.

  Fysiotherapie Zieuwent

  Onze praktijk in Zieuwent is gevestigd in het Sourcy Center/SportsPalace, met een eigen ingang aan de rechterkant van het pand. Tot slot is er veel ruimte om te parkeren, inclusief invalide parkeerplaatsen.