Behandeltraject van Bob

Op 22 mei 2022 raakte Bob tijdens een voetbalwedstrijd ernstig geblesseerd aan zijn linkerknie na een botsing met een tegenstander. Deze blessure bracht schade aan zijn voorste kruisband, kraakbeen en bot. Bob kwam naar Fysiotherapie Sjaak Jansen, op zoek naar hulp en begeleiding.

In eerste instantie werd geprobeerd om Bob’s bovenbenen te trainen, omdat zijn voorste kruisband nog niet volledig gescheurd was. Helaas bleef de pijn aanhouden, en na nog een scan werd duidelijk dat zijn voorste kruisband volledig was afgescheurd.

MRI scan

MRI scan

“Ik bleef last houden aan mijn knie, uiteindelijk besloten om nog een scan te maken. Daar kwam uit dat ik in de tussentijd mijn voorste kruisband volledig had afgescheurd.” – Bob

De weg naar herstel

Op 27 september 2022 onderging Bob een operatie. In de eerste week na de operatie is hij begonnen met fysiotherapie, waarbij de nadruk lag op het volledig strekken van zijn knie. Na twee weken kon Bob voorzichtig beginnen met fietsen en korte afstanden lopen zonder krukken. Langzaam maar zeker keerde zijn mobiliteit langzaam terug.

“In de eerste week van mijn herstel ben ik begonnen met fysiotherapie. De focus lag op het volledig strekken van de knie.” 

Krachttraining werd steeds verder uitgebouwd. Na drie maanden begon Bob voorzichtig met hardlopen en dynamische oefeningen. Vervolgens werden deze oefeningen uitgebreid naar wenden en keren, waardoor hij steeds meer vertrouwen kreeg in zijn knie. Toen dit allemaal goed ging, is hij met fysiotherapeut Wout de grote zaal in gegaan. Hier kon Bob werken aan verschillende loopoefeningen, waaronder parcours, sprintoefeningen, dribbelen en voorzichtig schieten met de bal. Hierbij werd gestaag gewerkt aan het opbouwen van kracht en vertrouwen in zijn knie.

Uitkomst van het behandeltraject

Na maanden van intensief herstel keerde Bob eind mei, samen met fysiotherapeut Wout, terug naar het voetbalveld voor voetbalgerelateerde oefeningen. Dit was acht maanden na zijn operatie. De trainingen op het veld waren uitdagend en gaven Bob veel voldoening. Hij bleef tot midden juli doorgaan met deze trainingen, zodat hij daarna weer kon beginnen met de trainingsgroep ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In het begin ondervond hij nog wat stijfheid en vocht in zijn knie na de voetbaltrainingen, maar nu gaat alles goed en heeft hij weer volledig vertrouwen in zijn knie!

Hoe Bob de tijd bij Sjaak Jansen heeft ervaren

Nu, na een intense herstelperiode, kan Bob met trots zeggen dat hij zijn volledige vertrouwen in zijn knie heeft herwonnen. Hij kijkt terug op een fijne en leerzame herstelperiode.

 “Ik kijk terug op een hele fijne en leerzame herstelperiode. Wout bedankt voor de goede begeleiding.”

Fijne en leerzame herstelperiode

Fijne en leerzame herstelperiode

 “Ik kijk terug op een hele fijne en leerzame herstelperiode. Wout bedankt voor de goede begeleiding.” – Bob

 

Contact opnemen

Heb jij klachten waarvan je je afvraagt of fysiotherapie uitkomst kan bieden? Kom dan naar fysiotherapie Sjaak Jansen. Onze specialisten onderscheiden zich door persoonlijke en oprechte aandacht. Wij zetten altijd dat stapje extra, zodat jouw behandeltraject zo prettig mogelijk verloopt. Persoonlijke aandacht, doelgerichte aanpak en innovatieve behandelmethodes zijn daarin sleutelwoorden. Maak een afspraak via onderstaand formulier.